Meidän medialeikki

POLKU, ME mediakasvatukseen osallistuvien yhteinen keskusteluympäristö

Pihlajanmarjojen tarina elokuvaksi 21.3.2012

Filed under: Isohärjänmäki,Medialeikkikokeilut — SaloPOLKU @ 14:34

Tämän upean elokuvan kuvaamiseen käytettiin aikaa ainoastaan tunti. Otoksia ei juuri harjoiteltu, ja ne otettiin tiiviissä tahdissa kuvakäsikirjoitusta noudattaen. Lasten oli ehkä juuri siksi helppoa heittäytyä tarinaan. Lisäksi eskareista löytyi lukutaitoinen, joka palautti aika ajoin mieliin kohtausten kulun. Aivan mahtavaa näyttelytyötä ja tulkintaa osoittivat eskaripojat!

Toteuttaminen eroaa Koivujen ryhmän tavasta siten, että chromakey -efekti on toteutettu jälkikäteen Edius-ohjelmalla. Jälkieditointi on ihan näppärä, mutta pienten lasten kanssa mielestäni parempi tapa toteuttaa efekti on erillisen chromakeylaitteen ja mikserin käyttö, koska silloin he voivat nähdä itsensä ”reaaliajassa seikkailemassa eri todellisuuksissa.” Jälkikäteen editointi sopii ehkä paremmin isompien lasten kanssa tehtäväksi. Joka tapauksessa eskarit seurasivat, miten tämä editointi käytännössä tapahtuu, ja olivat hyvinkin tyytyväisiä näkemäänsä. Elokuvaa katsottiin muutama kerta ja vielä sitten takaperinkin.

Paras palaute kuvaamispäivän jälkeen oli, kun eskarityttö tokaisi: ”Hei, nyt mä tiiän. Kannetaan tämä talo meidän ryhmään ja tehdään uusia kalusteita ja kuvataan uudestaan.” Lapsille meni siis prosessiajattelu perille. Ottakaahan nyt kasvattajat tästä koppi!

 

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Jätä kommentti